Co si přinést s sebou na terapie?

Úvodní strana » Články » Co si přinést s sebou na terapie?
Úvodní strana » Články » Co si přinést s sebou na terapie?

Co si přinést s sebou na terapie?

Jsou dvě věci, které by bylo dobré si přinést s sebou, když se rozhodnete pro některou z terapií …

První věcí je - zkusit přijít s otevřenou myslí, mít důvěru v to, že nabízený postup vám může pomoci problém odstranit. Že se může stát když ne hlavní, tak nesmírně významnou podporou v celkovém procesu vašeho léčení a i uzdravení. Dobře rozumím počáteční nejistotě.  Důležité je, abyste i v této chvíli pocítili alespoň základní míru naděje, že jste na správném místě.

 

Druhou věcí je - nebýt jenom pasivním účastníkem procesu léčení, ale pomalu se stát i aktivním spolupracovníkem. Jistě, nemusí to z počátku pro vás znít moc logicky, ale věřte že ti, kteří úspěšně terapiemi prošli potvrdí, že v určitý moment tuto věc pochopili a věci se potom dali rychle do pohybu. Najdeme spolu cestu. V psychosomatice a duchovní léčbě ale více než kde jinde platí, že hlavním strůjcem dobrého fyzického i duševního zdraví jsme my sami.  

 

Naše vědomí a podvědomí má neskutečnou sílu nám život zkomplikovat a je jedno, zda se právě pohybujeme na fyzické nebo duševní úrovni těla. Většina našich zdravotních problémů vychází z těchto vyšších úrovní. Fyzická úroveň, naše tělo, bývá v těchto případech jenom zrcadlem, ve kterém se odráží náš duševní nebo duchovní stav. Podpora léčení na fyzické úrovni je velice důležitá a má většinou rychlé účinky. Často je však nutné hledat a najít zdroj problému na vyšší úrovni, než je fyzické tělo a ten odstranit. Neboť to bývá zárukou, že se problém časem nevrátí.

A to bude naše společná cesta. V tom vám budu plně k dispozici.