Články

Úvodní strana » Články
Úvodní strana » Články
  • Často kladené otázky - Regresní terapie

    Ve své praxi se často setkávám ze strany klientů s otázkami týkající se průběhu terapií, hlavně Regresní terapie, proto bych na ty nejčastější rád odpověděl:

  • Duchovní svět kolem nás - Dávná láska

    Jednoho dne za mnou přišel na terapii muž, budeme mu říkat třeba Petr. Měl pár problémů, které ho trápily a které chtěl terapiemi řešit. Jeden z nich ho ale zužoval více než ty ostatní. Chvíli hledal slova, možná jenom nevěděl, jak začít.

  • Hlubinná abreaktivní psychoterapie

    Další z postupů, které v praxi používám je i Hlubinná abreaktivní psychoterapie Andreje Dragomireckého (HAP). Jedná se o specifickou cestu, která se liší od klasické regrese, ale dokáže být rovněž velice účinná.

  • Duchovní svět kolem nás - 4. díl

    Moc mě těší váš zájem o problematiku duchovního světa, které jsme se věnovali v minulých dílech. Dostávám mnoho zpráv o vašich vlastních zážitcích s tímto fenoménem nebo žádostí o rady. Častým tématem, které se ve vašich dotazech objevuje, je otázka: Mohu se sám/sama tomuto vlivu bránit nebo se ho i vlastní silou zbavit?

  • Duchovní svět kolem nás - 3. díl

    Jsme součástí celku a přitom často žijeme v oddělenosti. A to, že jsme součástí celku znamená, že i tento celek nás mnohdy ovlivňuje pozitivně, ale i negativně. Dlouhá řada příkladů nám ukazuje, jak práce s duchovním prostorem kolem nás může odstranit negativní vlivy a často vyřešit i zdravotní problémy, které bychom nikdy s tímto fenoménem nespojovali. Mohou to být somatické bolesti různých částí těla, psychické problémy, nepochopitelné úzkosti nebo strachy.

  • Duchovní svět kolem nás - 2. díl

    Mnoho těch, kdo absolvovali regresní terapii, mohli zažít moment, kdy jejich duše opustila fyzické tělo. Osvobozující okamžik, který intenzivně prožívají jako odchod do „Světla“, do klidu. Velice rychle ze sebe odhazují „tíhu“ prožitého života, problémy a negativní emoce, které měli do okamžiku, kdy byli ještě ve svém fyzickém těle. Právě tento okamžik je však zlomový, zda duše skutečně odejde domů anebo se z ní stane duše zbloudilá, která do Světla neodešla a zůstala v pozemských úrovních.

  • Vatikán urychleně školí nové exorcisty

    Jak je to s duchovním světem kolem nás? Díl I. Vatikán urychleně školí nové exorcisty….asi ne jediná cesta, jak se zbavit případné cizí entity v blízkosti svého těla nebo ve vašem domě.

  • Malé pojednání o děkování

    Síla naší myšlenky, našeho slova a z něho vycházejícího skutku, který může utvářet náš budoucí život s neskutečnou lehkostí a k naší radosti. Filozofie tohoto náhledu, změna života a jeho rytmu, jeho priorit a také pokora a poděkování v případech, že život nám přináší radost.

  • Časté nemoci dětí z pohledu psychosomatiky

    Pojem sekundární zisk, v EFT tzv.psychologický zvrat. Stav, kdy jsme si schopni podvědomě nějakým způsobem primárně uškodit, abychom z toho získali jiný sekundární zisk. V terapiích to řešíme poměrně často. Jedná se o podvědomou reakci, takže na vědomé úrovni podobnou myšlenku odmítáme. Proč bychom si úmyslně škodili?

  • Brian Weiss

    Brian L. Weiss, M.D., absolvent Kolumbijské univerzity a lékařské fakulty Yaelovy univerzity, jeden z průkopníků moderní Regresní terapie, je v současné době emeritním vedoucím katedry psychiatrie v Mount Sinai Medical Centre v Miami.